Foto: Scanpix. Montage: SR.
golf – british open

Nordqvist om Park: "Inte oslagbar"

0:35 min

På torsdagsmorgonen slår de första spelarna ut i årets British Open på St. Andrews. Först ut av svenskorna är Anna Nordqvist. Hon följs sedan av Sophie Gustafson och Caroline Hedwall. Alla tre ska försöka rubba storfavoriten Inbee Park som jagar sin fjärde raka majortitel.

Redan 08.15 på morgonen slog Anna Nordqvist ut på den första rundan av årets British Open. Därmed inledde Sveriges senaste majorsegrare kampen mot den på förhand så upphaussade världsettan Inbee Park, Sydkorea.

– Hon är definitivt inte oslagbar. Nu har hon varit världsetta ett tag och spelat bra i ett år, det tar på krafterna. Mycket hänger på hur hon kan hantera allt som händer runt omkring den här veckan, säger Nordqvist, som slutde sjua i tävlingen 2011 till golf.se.

Totalt finns tio svenskor med i fältet. Men det är Nordqvist och Caroline Hedwall, som slår ut 09.53 svensk tid, som är de största blågula hoppen.

Sveriges förbundskapten Katarina Vangdal sade i går så här till Radiosporten om de två svenskorna:

– Båda är i form, har spelat bra och har gott självförtroende när de går in i tävlingen.

Caroline Hedwall hoppas på svåra väderförhållanden på St. Andrews. Något som skulle ge henne en fördel.

– Jag har utvecklat mitt spel ännu mer från tee till green och idag slår jag bollen renare och då påverkas den inte lika mycket av vinden, det hoppas jag kunna utnyttja, säger hon till golf.se.

Övriga svenskor i British Open är Helen Alfredsson, Sophie Gustavsson, Daniela Holmqvist, Louise Larsson, Camilla Lennarth, Pernilla Lindberg, Mikaela Parmlid och Linda Wessberg.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista