Sarah Sjöström. Foto: Scanpix.
sim-vm

Sjöström och Coleman till VM-semi

Både Sarah Sjöström och Michelle Coleman är vidare till semifinal på 100 meter frisim vid sim-VM i Barcelona efter tredjeplatser i förmiddagens försök.
– Jag ville bara ta mig vidare till semifinal, och det gjorde jag, säger Sarah Sjöström till SVT.

Sarah Sjöström sade direkt efter försöken att hon känt sig väldigt trött på morgonen. Trots det slog hon till med ett nytt personligt årsbästa på 100 meter frisim. Klockan stannade på 53,61 för svenskan. Tredje snabbaste tid i försöken.

– Det var väldigt snabbt. Jag blev lite förvånad när jag såg tiden. Jag hängde bara på australiensiskan (Cate Campbell). Det kändes lätt och kontrollerat, säger Sjöström till SVT.

Campbell vann heatet på 53,24. Det var bästa tiden i försöken. 

Även Michelle Coleman är vidare till kvällens semifinaler på distansen. Coleman som simmade i försöksheatet före Sjöström, heat sju, slutade även hon trea på tiden 54,53.

– Jag hoppades ta mig vidare till semi och det gjorde jag. det var ingen dundertid. Jag hoppas på snabbare tider i kväll, säger Coleman till SVT.

Den regerande världsmästaren på distansen, Jeanette Ottesen från Danmark kom inte till start. Enligt SVT har hon valt att spara sig till 50 meter frisim.

Semifinalerna på 100 meter frisim avgörs klockan 18.00 i dag.

Joline Höstman missade semifinal på 200 meter bröstsim efter att ha tröttnat totalt på sista längen. Höstman som låg fyra nästan hela loppet var i mål sexa på tiden 2,28,41.

Du här kvällspasset i Sportextra med start 18.03 i P3.  

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista