Foto. Scanpix

"Vi har de bästa förutsättningarna"

Peter Gerhardsson, Häcken: "Vi kommer vara spelförande"
1:38 min

Kvalet till Europa League rullar vidare. Häcken ställs mot schweiziska FC Thun. En överkomlig motståndare, enligt tränare Peter Gerhardsson.

Häcken överraskade stort när de slog ut Sparta Prag i Europa Leauges andra kval omgång. I kväll inleds den tredje omgången, och schweiziska FC Thun står för motståndet.

– De agerar på lite olika sätt under matcherna. Ibland spelar de med en forward och ibland med två. Men i kväll ligger fokus på vårat eget spel, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till Radiosporten.

FC Thuns stora stjärna är Josef Martinez, landslagsman för Venezuela och en spelare att se upp med.

– Han är tvåfotad, och gör många mål. De använder honom både till höger och vänster, och han är riktigt kreativ. Det är en spelare vi måste se upp med.

Mot Sparta Prag var Häcken under långa stunder utspelade, men en sådan matchbild tror inte Gerhardsson på mot Thun.

– Det blir nog jämnare. Vi kommer vara det bollförande laget, och de kommer nog backa hem mer. Vi har de bästa förutsättningarna inför den här matchen, säger han.  

Malmö FF och Gefle kvalar också vidare i kväll. För MFF:s del väntar en tuff bortamatch mot Premier League-laget Swansea, medan Gefle reser till Azerbajdzjan för att möta Karabakh.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".