Foto: Scanpix.
golf – british open

Stabil inledning av svenskhoppen på St. Andrews

0:13 min

Svenskhoppen i British Open Caroline Hedwall och Anna Nordqvist inledde båda tävlingen bra. Efter att ha gått klart den första rundan ligger båda under par. Hedwall på -3 och Nordqvist på -2.
– Jag tyckte det var väldigt stabilt i dag, säger Anna Nordqvist till Radiosporten.

Anna Nordqvist vara första svensk att slå ut på St. Andrews där British Open i golf i dag inleddes. Redan 08.15 svensk tid var hon igång. Men trots den tidiga starten fick hon till en bra runda.

Nordqvist gick den första rundan på 70 slag, två under par, efter en birdie på det 18:e hålet.

– Jag tyckte det var väldigt stabilt i dag. Jag häll tålamodet uppe i början när jag inte riktigt fick i birdieputtarna men självklart vara det skönt att avsluta med en birdie på sista och ta med sig det positiva inför morgondagen, säger Anna Nordqvist till Radiosporten.

Caroline Hedwall, det andra stora svenska hoppet i turneringen, spelade ännu bättre och tog sig runt på 69 slag, tre under par. Samma resultat som bland annat världsettan och jättefavoriten Inbee Park, Sydkorea, som jagar en Grand Slam.

– Jag puttade schysst och tre under är jag nöjd med, säger Hedwall till Radiosporten.

En av dem som fick gå ut först på torsdagen var Stacy Lewis som var igång redan innan klockan sju på morgonen. Inga problem för amerikanskan som gick runt på 67 slag och tog en tidig ledning i tävlingen.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Gunnar Brink
gunnar.brink@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista