Whitney Engen (till höger). Foto: AFP Photo/Francisco Leong.
Fotboll - Damallsvenskan

Tyresö värvar amerikansk back

Tyresö i Damallsvenskan förstärker i försvaret. Den 25-åriga amerikanska landsslagsbacken Whitney Engen är klar för klubben.  

Whitney Engen har nio A-landskapmer för USA och kommer närmast från Liverpool Ladies.

Hon spelade för Tyresö även hösten 2011, då som nybliven amerikansk mästare med Western New York Flash tillsammans med bland andra de nuvarande Tyresöspelarna Ashlyn Harris, Caroline Seger och Marta.

Kontraktet startar först i slutet på september eller i början på oktober då hennes kontrakt med Liverpool tar slut, skriver Tyresö i ett pressmeddelande.

– Whitney var en av de mittbackar som vi hade på vår lista inför 2014 och en mittback som kan bidra till stor framgång i Champions League och därför valde vi att satsa långsiktigt, säger tränaren Tony Gustavsson som haft Engen även i det amerikanska landslaget.

– Efter att ha jobbat med Tony inför OS i London är jag säker på att han kan leda klubben och laget till nya stora framgångar. Jag vill vara en del av detta, säger hon.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista