Foto: Scanpix.
friidrott

Amb visar fin VM-form i Finland

Kim Amb verkar ha hittat formen inför friidrotts-VM. Med en vecka kvar till mästerskapen i Moskva kastade den svenske spjutkastaren 83,36 meter i finska Kourtane.

Kastet kom i den sista omgången och var dryga metern sämre än hans personliga rekord på 84,33 som han satte i Tyskland i maj.

Hemmakastaren Tero Pitkämäki vann efter att ha kastat 86,13 meter två gånger. Amb slutade trea i tävlingen efter att även ha slagits av Antti Ruuskanen, Finland.

Här ett längre

Michel Torneus hoppade även han i Kuortane och gjorde det bättre än på länge. Efter en jobbig vår och sommar nådde den svenska längdstjärnan 7,89 meter. Bara 11 centimeter från sitt säsongsbästa på 8 meter blankt.

Torneus slutade trea bakom Godfrey Mokoena, Sydafrika, som hoppade 8 meter och Luis Rivera, Mexiko, som nådde 7,99.

En annan VM-svensk, släggkastaren Tracey Andersson, var på lördagen i farten i Mölndal. Hon nådde där 69,98 meter. Med ett svenskt rekord på 70,82 visade även hon att hon närmar sig maxlängderna tätt inpå VM.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista