Foto: Scanpix.
sim-vm

Sjöström till sin fjärde VM-final

Sarah Sjöström: "Gick mycket snabbare än i försöket"
1:06 min

Sarah Sjöström är klar för sin fjärde final i VM i Barcelona. Det står klart efter att svenskan tagit sig till final på 50 meter frisim med tiden 24,65.
– Det gick mycket snabbare än i försöken och det är jag jättenöjd med, säger Sarah Sjöström till Radiosporten.

Sarah Sjöström slutade fyra i sin semifinal på 50 meter frisim, men tiden 24,65 var sjätte snabbast i semifinalerna och därmed simmar hon final på distansen i morgon.

– Det var bara två hundradelar från mitt personliga rekord, och det är jätteskönt att jag klarar av att göra det i en VM-semifinal, säger Sarah Sjöström till Radiosporten.

Loppet var Sjöströms näst snabbaste i karriären på den här distansen.

Suveränen Cate Campbell från Australien, som simmade i semifinalen efter Sjöström, var snabbast av alla med tiden 24,19. 14 hundradelar snabbare än Ranomi Kromowidjojo som vann Sjöströms semifinal på tiden 24,33.

– Man vet aldrig vad som händer på 50 frisim. Det finns bara en plats som är säkrad och det är den där förstaplatsen för Cate Campbell. Annars är det ganska öppet.

VM går mot sitt slut, men först ska Sarah Sjöström alltså jaga en sista individuell medalj.

– Det är alltid jättetajt i VM-finaler, men i morgon när jag taggar till lite tror jag att jag kan simma lite snabbare, säger Sarah Sjöström.

Även Jennie Johansson

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Magnus Wahlman
magnus.wahlman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".