Foto: Scanpix.
sim-vm

Johansson femma på svensk rekordtid

1:06 min

Jennie Johansson slutade femma i VM-finalen på 50 meter bröstsim efter att ha satt nytt svenskt rekord med tiden 30,23. Guldet gick till ryskan Yuliya Efimova.

I går satte Yuliya Efimova nytt världsrekord på 50 meter bröstsim med tiden 29,78. Bara för att bli av med det samma kväll när 16-åriga litauiskan Ruta Meilutyte simmade semifinalen på 29,48.

I dag möttes de i VM-finalen - och då var det ryskan som tog hem matchen. Tiden 29,52 räckte till guld, sju hundradelar före Meilutyte.

– Hon gör en fantastiskt andradel av loppet när hon trycker igenom simningen, säger Radiosportens expert Anna-Karin Kammerling om Efimova.

Svenska Jennie Johansson på bana åtta slutade femma i finalen efter att ha satt nytt svenskt rekord med tiden 30,23.

– Starten kändes inte så jättebra men jag lyckades hålla lugnet i simningen och hitta jättebra grepp. Jag kunde trycka på otroligt bra, säger Jennie Johansson till Radiosporten.

– Jag visste att det skulle bli svårt att ta en medelj, men jag ville så gärna förbättra min tid jag hade i försöken. Det var det som var viktigt för mig. Sen att det var en bit till medaljerna, det är så det är i det här mästerskapet.

Radiosportens expert Anna-Karin Kammerling var glad över Jennie Johanssons fina avslutning på VM.

– Härligt för Jennie att avsluta mästerskapet såhär.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Magnus Wahlman
magnus.wahlman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista