Foto: Scanpix.
sim-vm

Ny snöplig fjärdeplats för Sjöström

Sarah Sjöström: "Det är svårt att jaga ikapp"
0:40 min

Sarah Sjöström gjorde vad hon kunde i VM-finalen på 50 meter frisim, men slutade trots sitt livs snabbaste lopp på distansen på en ny snöplig fjärdeplats.
– Det är svårt att simma 50 frisim när man har de snabba tjejerna som är så himla snabba i starten, säger Sjöström om finalloppet.

Sarah Sjöström såg ut att ha chans på en ny VM-medalj medalj i finalen på 50 meter frisim. Men precis som på 200 meter frisim tidigare i veckan blev det en tung fjärdeplats för svenskan. Det nya personliga rekordet 24,45 var 15 hundradelar från bronset som vanns av Francesca Halsall, Storbritannien.

Trots det var det positiva toner från svenskan efter loppet.

– Det var riktigt bra. Ett rejält pers blev det så det är jag riktigt nöjd med, säger Sarah Sjöström till Radiosporten.

– Det är skönt att jag kunde simma så snabbt. Men det är svårt att simma 50 frisim när man har de snabba tjejerna som är så himla snabba i starten. Jag ligger fortfarande efter så pass mycket där att det är svårt att jaga ikapp.

Guldet gick överraskande till Ranomi Kromowidjojo, Nederländerma, som besegrade suveränen Cate Campbell från Australien. Kromowidjojos segertid, 24,05, var nio hundradelar bättre än Campbells.

Sarah Sjöströms facit på detta VM blir guld på 100 meter fjäril, silver på 100 meter frisim och två fjärdeplatser (200 meter och 50 meter frisim).

– Det har varit ett av de roligaste mästerskapen för mig någonsin. Ett av de mes positiva mästerskapen och det har varit väldigt viktigt för framtiden, säger Sarah Sjöström.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Magnus Wahlman
magnus.wahlman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".