Helen Alfredsson. Foto: Photo/The Canadian Press, Jeff McIntosh/Scanpix.
Golf

Bara två svenskor i Solheim Cup – Alfredsson: ”Mer konkurrens”

3:23 min

Den 16 augusti inleds golfturneringen Solheim Cup, lagmatchen mellan USA och Europa. I det europeiska laget är två svenskor uttagna, Anna Nordqvist och Caroline Hedwall. Så få svenskar har inte varit uttagna sedan starten 1990.

Den före detta Solheim Cup-spelaren och ledaren Helén Alfredsson tror att det beror på hårdare konkurrens från resten av Europa.

– De har väl sett hur bra vi har spelat och vad bra vi har gjort genom åren. Förut fanns det ju inga tyskor med över huvudtaget, nu finns det tyskor med, spanjorskor fanns inte med heller. Men det är ju kul för det blir ju mer och mer konkurrens, säger Helén Alfredsson till Radiosporten.

Solheim Cup avgörs mellan den 16-18 augusti i Denver, Colorado och det europeiska laget har aldrig vunnit på amerikansk mark men Helén Alfredsson har en bra magkänsla.

– Det är ju en extrem skillnad att spela i Europa och att spela i USA. Man blir ju lite trött på att höra det här ”USA all the way” hela tiden men många av de här tjejerna är ju vana att spela på USA-touren så de är väl inte lika hämmade som kanske vi var i början.

Petra Svensson
petra.svensson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista