Källström petad

Kim Källström petad från landslaget, inte med i den trupp som Erik Hamrén presenterade till matchen mot Norge nästa vecka.

Senast Källström inte togs ut i en landslagstrupp - undantaget vid skada eller vinterturnéer - var till VM 2002.

Det är häpnadsväckande och en stor sak att en sådan tongivande, erfaren spelare nu får stå åt sidan utan att det är av åldersskäl.

Vem hade trott att Källström skulle få flytta på sig före Anders Svensson?

Det är förstås ett resultat av att Källström på sistone fått lite speltid i Spartak Moskva samtidigt som det är extremt hård konkurrens på innermittfältet.

Albin Ekdal har länge varit den som fått stå åt sidan men efter hans fina insats mot Färöarna är han nu snarare ett namn för startelvan.

Men jag tycker att Källström borde vara med i truppen, även om han just nu har en tung period i klubblaget.

Om inte annat har han gång efter annan visat att han är en spelare som även om han inleder matchen på bänken kan komma in och förändra matchbilden i Sveriges favör. På ett helt annat sätt än till exempel Pontus Wernbloom.

Säkert mycket tack vare en lagom dos tjurighet, att vilja ta revansch och bevisa att han borde ha varit med i startelvan.

Nu hoppas jag Källström plockar fram just den attityden och ursinnigt krigar sig tillbaka in i landslagstruppen. För där behövs han.

(6 augusti)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista