Foto: Scanpix.
fotboll – champions league

Lennartsson: Räknar med Bangura

6:20 min

Klockan 19.45 i morgon spelar Elfsborg Champions League-kvalretur mot Celtic hemma i Borås. Och man ser ut att kunna använda anfallsvapnet Mohamed Bangura, trots skadan han ådrog sig på träning. 
– Vi räknar med att han kommer kunna vara med, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson.  

Efter 0-1-förlusten borta mot Celtic förra onsdagen är Elfsborg i morgon pressat att vinna hemma i Borås. Därför var lårskadan som anfallsstjärnan Mohamed Bangura ådrog sig på måndagens träning så olycklig.

Men nu ser orosmolnen ut att lätta för Elfsborg. Beskedet i dag var att Bangura med största sannolikhet kan spela onsdagens kvalretur.

– Han var med på träningen i dag på allting. Han maxade inte några löpningar men vi tror att det ska kunna gå bra och räknar med att han kan vara med. Vi ska göra ett sista test på uppvärminingen i morgon men det känns ganska bra, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till Radiosporten.

Enligt honom är man beredd att chansa med Bangura även om han inte är 100 procent.

– Ja, absolut. Det här är viktigaste matchen i år. Det beror på vad chansa betyder i andra änden. Men lite, absolut. säger Lennartsson.

Elfsborg måste göra minst ett mål i morgon för att ta sig vidare. Lennartsson vill se en kontrollerad men bra offensiv.

– Vi känner att vi måste sätta vårt försvarsspel på samma sätt som bortaplan. Det kommer vara viktigt. Samtidigt så behöver vi skruva lite på vårt anfallsspel och kanske anfalla med lite flera spelare och ändra vår balans i laget lite, men vi kommer inte ha någon tokoffensiv från start.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Christian Olsson
christian.olsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista