1 av 2
Sanny Lindström grillar med Radiosportens Annica Buvik. Foto: Radiosporten.
2 av 2
Sanny Lindström grillar med Radiosportens Annica Buvik. Foto: Scanpix.
radiosporten grillar

Radiosporten grillar – med Sanny Lindström

14 min

Den här gången grillar Radiosporten med ishockeyspelaren Sanny Lindström, som just nu är sjukskriven på grund av den hjärnskakning han fick i oktober förra året.

Sanny Lindström spelar för Färjestad SHL och tog SM-guld med dem Säsongen 2010/11. Han debuterade i Elitserien 2001 med Timrå IK men inledde sin aktiva hockeykarriär i division 1 klubben Huddinge IK.

Han har även varit över tre säsonger till USA och ett år i Schweiz,men det vi pratade mest om när vi grillade var hans passion för grillning och hjärnskakningen han fick efter den ödesdigra tacklingen i oktober ifjol.

– Man har ingen aning vilken kraft hjärnan har på en och på kroppen. Nu har jag väl landat lite i det de sista två månaderna och framförallt fått proffesionell hjälp av en väldigt duktig neurolog. Även fått vara på dag-rehab och fått mer insyn i vad som hänt med hjärnan och fått prata med mycket kunnigt folk.

Sanny Lindström har fortfarande dagar som kan vara jobbiga och resan till "vanliga rutiner" har varit jobbig som att leka med döttrarna. Och då han är en lekande pappa han han känt frustration när han inte kunnat vara den pappa han velat, frun Marina med barnen har varit ett stöd och familjen har tagit det förhållandevis bra. Men hur framtiden ser ut vet Lindström inte ännu.

– I slutet av augusti, början av september ska jag ta ett beslut hur jag ska göra. Men som det ser ut just nu så kommer jag inte att spela någon hockey i alla fall innan jul, det tror jag inte.

Annica Buvik
annica.buvik@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista