Röda torget i Moskva. Foto: Alexander Zemlianichenko/Scanpix.
friidrotts-vm

Friidrotts-VM blir stekhett

Det blir fruktansvärt varmt för alla som tävlar på lördag när friidrotts-VM startar här i Moskva. Prognosen talar om 29-30 grader i skuggan.

Det är självklart att den sol som Alhaji Jeng hoppar upp mot i stavhoppskvalet lördag förmiddag också blir grymt pressande för de damer som mitt på dagen ska springa marathon.

Onsdagen har varit den stora resdagen för den svenska truppen in hit till den heta och tungt trafikerade 12-miljonersstaden.

Redan igår (tisdag) kom stjärnskottet i längd Erica Jarder och hinderlöparen Charlotta Fougberg. De tävlar också på lördag i VM-arenan Luzjniki, precis som Moa Hjelmer på hennes bästa distans 400 meter.

Truppens största frågetecken finns runt Emma Green-Tregaro och hennes hälsena som stoppade henne från tävling i helgen. Det fina är att hon inte kliver in i VM förrän nästa torsdag.

205 nationer är på väg att samlas här. Det är rekord för friidrotts-VM. Det förra rekordet, från bland annat Berlin var 200 länder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista