Foto: Scanpix.
friidrotts-vm 2013

Green Tregaro fri från smärta

2:38 min

I lördags tvingades Emma Green Tregaro stå över VM-genrepet i Finland med en ömmande hälsena. Nu kommer lugnande besked från tränare Yannick Tregaro. Det svenska medaljhoppet är fri från smärtor och kan ställa upp i höjdhoppet.

Med en vecka kvar till VM kom det oroande beskedet att Emma Green Tregaro hade problem med en hälsena. I dag lugnade hennes tränare Yannick Tregaro alla svenska friidrottsfans.

– Nu känner vi att vi är i fas. Vi har tagit det lite lugnare med hälsenan och vi kommer göra ett hopp-pass här nere med lite lättare hopp, säger han till Radiosporten.   

Emma Green Tregaro har inte hoppat på en dryg vecka. Vilan har hjälpt och på plats i Moskva är hon nu redo att träna igen.

– Jag tror nästan det är bra att hon får vila lite grann från den högintensiva hoppningen och ladda mentalt, säger Yannic Tregaro.

– Hon har ju hela sommaren helt skadefri med sig i bagaget och har gjort väldigt bra tävlingar, tre gånger 1,95 och jättenära 1,98. Jag upplever inte att hälsenan är så farligt.

Höjdkvalet med Emma Green Tregaro avgörs på torsdag morgon.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Bengt Skött
bengt.skott@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista