Foto: Scanpix.
fotboll – damallsvenskan

Marta ser ut att missa toppmötet

På lördagen spelar Tyresö och Malmö seriefinal i damallvenskan och nu talar mycket för att de svenska mästarna får klara sig utan storstjärnan Marta.
– Mycket tveksamt till spel, säger Tyresös tränare till Radiosporten.

Det ärsom ser ut att stoppa Marta i lördagens toppmöte med Malmö. Tyresös tränare Tony Gustavsson om stjärnans utsikter att spela:

– Mycket tveksamt till spel. Vi har givetvis gjort, och gör allt som står i vår makt för att få henne till spel, men det är mycket tveksamt.

Hur länge Marta kan tvingas vila är enligt Tony Gustavsson i nuläget oklart.

– Det är svårt att spekulera i just nu. Vi fortsätter att göra diagnos och behandlingar på henne. Vi får återkomma efter helgen mer exakt med hur länge hon kan bli borta.

Malmö kommer med i stort sett ordinarie lag till matchen. Det berättar Malmös tränare Johan Eidevall, som förväntar sig ett ställningskrig i morgon.

– Det kommer bli två lag som vill ha mycket boll och vill pressa högt i banan. Det kommer vara ett ställningskrig och det som jag tror kommer fälla avgörandet är det lag som best klarar av att vara disciplinerade.

Avspark mellan Tyresö-Malmö är klockan 14.30 på lördag.

Bosse Johander
bosse.johander@sverigesradio.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".