Foto: Scanpix.
Segling

Ingen svenskbåt i finalen i Lysekil – men svenskt brons i Sandhamn

Anna Kjellberg förlorade semifinalen mot brittiskan Lucy Macgregor med 3–1 och får därmed inrikta sig på att vinna tredjeprismatchen och säkra sin andraplats på världstouren.

I den andra semifinalen vann danska Camilla Ulrikkeholm med 3–1 mot Claire Leroy.

Anna Kjellberg hade länge ledningen i den fjärde semifinalmatchen mot Lucy Macgregor, men på den andra kryssen släppte Kjellberg bevakningen av brittiskan som kunde slinka förbi vid sista kryssrundningen och vinna matchen.

Den redan klara toursegraren Macgregor är därmed klar för final där hon möter danskan Camilla Ulrikkeholm. I tredjepris matchen möts Anna Kjellberg och Claire Leroy från Frankrike.

Anna Kjellberg ligger tvåa på den nyinstiftade touren och behåller andraplatsen om hon blir trea här i Lysekil, skulle Anna förlora tredjeprismatchen samtidigt som Camilla Ulrikkeholm vinner finalen så tar danskan över andraplatsen på touren som avlutas i och med veckans tävling här i Lysekil.

Toursegern går till brittiskan Lucy Macgregor som redan genom att ta sig till kvartsfinal här i Lysekil skapade en ointaglig ledning.

I Sandhamn blev det svenskt EM-brons genom kappseglingsteamet Blixt Pro Sailing. Det återstår fortfarande en segling på lördagen, men slutställningen har små chanser att ändras och 14-mannateamet på TP52:an är därför klara bronsmedaljörer, skriver de i ett pressmeddelande.

Svenskarna säkrade sin tredjeplats i EM under fredagen med en delseger i Race 7 och en tredje- och fjärdeplats på bankappseglingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista