Foto: Eric Risberg/Scanpix.
Segling

Ny förlust för Artemis

Det blev ännu en förlust för svenska seglingsprojektet Artemis Racing i Louis Vuitton Cup-semifinalen mot Luna Rossa. Italienarna leder nu med 3-0 i matcher och Artemis måste vinna resterande fyra seglingar för att ta sig till utmanarfinal.

Det var för en dryg vecka sedan som Artemis sjösatte sin ersättningsbåt efter en tragiska olycka i maj där en besättningsmedlem omkom, och trots att man ständigt gör framsteg har man svårt att ta igen Luna Rossas försprång.

– Vi höjde vår nivå enormt i dag, men den dåliga nyheten var att det gjorde även Luna Rossa. Det är "sudden death" som gäller nu, men vi gillar det, det blir bara roligare. Vi måste vinna i morgon (söndag) och fyra raka. Jag vet att alla i vårt team kommer att anta den utmaningen och vi ser fram emot det, säger Artemis skeppare Iain Percy på teamets hemsida.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista