Foto: Scanpix.
Segling - världstouren

Anna Kjellberg trea i Lysekil

3:44 min

Anna Kjellberg slutade trea i Lysekils Womens Match och säkrade därmed andraplatsen på världstouren.

Danskan Camilla Ulrikkeholm vann finalen men får ändå nöja sig med en tredjeplats på touren, totalsegern där säkrade brittiskan Lucy Macgregor redan tidigare i veckan.

Anna Kjellberg vann tredjeprismatchen mot Claire Leroy med 2–1 och säkrade andraplatsen på touren och 15 000 USD i prispengar.

Hade Anna och hennes besättning förlorat tredjeprismatchen, så hade slutsegraren här i Lysekil Camilla Ulrikkeholm passerat henne i toursammandraget. Anna Kjellberg som seglar med en ny besättning efter att ha avslutat sin olympiska satsning var mycket nöjd med sin vecka i Lysekil.

– Jag hade kunnat hålla det lite mer simpelt och ha varit i final, men en tredjeplats är bra med tanke på att teamet är helt nytt, säger Anna Kjellberg till Radiosporten.

– Vi har bara tävlat sedan vi satte ihop teamet.

Anna Kjellberg har under veckan i Lysekil seglat tillsammans med Marie Björling Annie och Linnea Wennergren Karin Almqvist och Annica Carlunger och teamet satsar på att försöka vinna den nystartade världscupserien nästa säsong.

– Nu laddar vi för nästa års serie och satsar på att vinna den då.

Slutställning i Lysekil:

Final

Camilla Ulrikkeholm Danmark–Lucy Macgregor GB 3–1

Tredjeprismatch

Anna Kjellberg Sverige–Claire Leroy Frankrike 2–1

Slutställning Womens International Matchracing Series

1) Lucy Macgregor, 2) Anna Kjellberg, 3) Camilla Ulrikkeholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista