1 av 2
Usain Bolt och Erica Jarder. Foto: Scanpix.
2 av 2
Foto: Sveriges Radio.
Friidrotts-VM

Zalar om söndagens höjdpunkter: Bolt och Jarder

2:28 min

En av friidrotts-VM:s största höjdpunkter på söndagen är självklart Usain Bolt på 100 meter. Men ur svenska ögon sett är Erica Jarder den mest intressanta idrottaren. Hon är en av finalisterna i damernas längdhopp.

Jarder blev klar för längdhoppsfinalen efter imponerande hoppning. 6,57, 6,59 och 6,58, och hon gick vidare till finalen som nionde dam.

– Det känns verkligen bra att hon kan gå in i sitt första stora globala mästerskap och prestera det hon har gjort under säsongen. Det visar sig gång på gång att gör man bara sina bästa resultat även på ett mästerskap, då räcker det väldigt långt, säger Miro Zalar.

Usain Bolt tog sig också vidare till semifinal när han under lördagen vann sitt kvartsfinalheat. Han joggade i mål på blygsamma 10.07. Nu återstår det bara att se om han lyckas avancera ända till final och ta det förväntade guldet på 100 meter.

– Det är inte så enkelt även om han är storfavorit. Det är inte bara att gå in och vinna en VM-titel. Jag tror inte att han kommer att gå in och springa världsrekortider, men att han ska vinna känner jag mig ganska säker på, säger Miro Zalar.

I kväll kvalar också Angelica Bengtsson i stavhopp och Marcus Nilsson avslutar tiokampen.

Cecilia Paulsson
cecilia.paulsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista