Henrik Stenson och Jonas Blixt. Foton: Scanpix.
Golf

I dag kan en svensk kan ta första majorsegern

Henrik Stenson eller Jonas Blixt kan bli första svensk att vinna en majortävling i golf. De ligger två respektive tre slag efter ledaren Jim Furyk inför sista rundan av PGA-mästerskapen på söndagen.

Ingen svensk herrgolfare har vunnit en majortävling i golf. På söndagen har två av dem chansen.

Henrik Stenson och Jonas Blixt ligger två respektive tre slag efter ledaren Jim Furyk inför sista rundan av PGA-mästerskapen.

De båda svenskarna får dessutom spela det sista varvet tillsammans, som näst sista boll. De slår ut klockan 20.45 svensk tid.

– Det spelar inte så stor roll att just vi spelar ihop, men det blir roligt för tv-tittarna där hemma att ha en svenskboll. Dessutom ökar vi ju våra chanser om vi har två med där uppe jämfört med om vi hade en eller noll. The more the merrier, sa Stenson till tidningen Svensk Golf.

Stenson ligger trea på sammanlagt sju slag under par, medan Blixt skuggar på fjärdeplatsen.

Jonas Blixt blev annars händelsernas man under lördagen. Hans utslag på det sista hålet hamnade märkligt nog i en åskådares byxficka, men tack vare en fri dropp och ett strålande inspel gjorde han en birdie.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Men jag är väldigt tacksam gentemot åskådaren, för annars hade nog bollen gått in bland träden, sa Blixt till tidningen.

Den väntade duellen mellan Tiger Woods och Phil Mickelson kom dock av sig.

Woods ligger först på 48:e plats - 13 slag från ledningen - medan Mickelson är 74:a.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".