Foto: Erik Mårtensson/Scanpix.
Friidrotts-VM

”Abeba tappar ingen energi”

3:04 min

Magproblemen som Abeba Aregawi hade också i samband med VM-heaten idag gör inte att hon tappar kraft och energi, säger coachen Ulf Friberg till Radiosporten.

– Den styrka och energi Abeba behöver i sin löpning har hon redan i musklerna, så där finns ingen fara, säger Ulf Friberg, som är landslagets grenledare för medel- och långdistans i intervju med Radiosporten efter söndagens lopp.

– Det där med magen är något hon dras med, och vad det beror på vet jag inte, säger Friberg.

Han är dock helnöjd med hur Aregawi positionerade sig i VM:s första omgång.

– Det var ett bra framträdande, taktiskt jättebra. Hon ska springa lugnt 50 m, sedan utåt, ha en bra linje, och sedan ska hon gå fram sista 400 m och kontrollera i täten in i mål, avslöjar Friberg.

Men vi såg ju att hon i 15-20 sekunder var mitt i gröten?

– Det var inte helt optimalt. Men värst är att bli fast inne vid sargen, men där var hon inte.

Lyssna på intervjun där Ulf Friberg svarar på frågan hur negativt det är att hamna långt ut och på så vis springa flera meter extra.

Han pekar också ut ett par av de svåraste konkurrenterna, deras styrkor och frågetecken – och berättar hur nyfiken han är inför semifinalerna på tisdag kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista