Foto: Scanpix. Montage: SR.
friidrotts-vm

Tregaro inför Jengs final: "Är inspirerande"

Yannick Tregaro inför Alhaji Jengs stavfinal: "Det är inspirerande höjningar"
1:21 min

Klockan 17 är det dags för dagens enda finalsvensk i friidrotts-VM, stavhopparen Alhaji Jeng. Svensken som efter flera tunga mästerskap i lördags tog sig vidare efter att ha klarat 5,55 i andra försöket måste nu upp på högre höjder.

Ingångshöjden i stavfinalen är 5,50. Efter det åker ribban upp på 5,65 och 5,75. Ett tufft höjningsschema alltså, och en höjd som Jeng inte klarat i år. Men svenskens tränare Yannick Tregaro är nöjd med upplägget.

– Det är perfekt. Det är där Alhaji vill vara. Det är inspirerande höjningar, säger Tregaro till Radiosporten kort innan finalen.

– Han har gått in på 5,50 två gånger i år och klarat det. Sen är nästa höjd 65 vilket är årsbästa, så det gäller att vara med från början. Att vara på det redan efter inhoppningen och starta tävlingen tufft.

Enligt Yannick Tregaro går gäng in i VM-finalen med känslan att han inte har något att förlora.

– Det är en VM-final, Alhaji känner sig jätteinspirerad. Det känns som vi har en väldigt bra säsong bakom oss där vi skapat en trygghet. Vi har varit med om väldigt många situationer, många olika tävlingar där det varit olika scenarier.  Det är väldigt kul, säger Tregaro.

Hör finalen i Sportextra i P4 med start 17.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".