Foto: Scanpix. Montage: SR.

Erik Hamrén: "Förstår att Källström är besviken"

3:44 min

På onsdag möter Sverige Norge i en träningslandskamp inför höstens VM-kvalmatcher. Mittfältaren Rasmus Elm har åkt på en blodpropp i benet och tvingas därför tacka nej till matchen. Skadan tvingar nu förbundskapten Erik Hamrén att tänka om i sin laguttagning.

Rasmus Elm, till vardags i CSKA Moskva, åkte på blodproppen i ena vaden och är nu borta på obestämd tid.

– Det är väldigt osäkert hur länge han är borta. Han är under utredning och är helt klart borta från den här samlingen. Det är också mycket tveksamt om han är klar för spel till septembersamlingen inför matcherna mot Irland och Kazakstan. Jag inte när vi får besked om hans skada, säger Sveriges förbundskapten Erik Hamrén till Radiosportens Bosse Johander.

Den väntade ersättaren Kim Källström var den första Hamrén kontaktade efter Elms återbud. Källström, som ställdes över i den ursprungliga truppen, tackade dock nej till att ansluta till truppen.

– Mitt förstaval var givetvis Kim Källström. Vi tog ett snack och i samtalet mellan oss blev vi eniga om att han ska stå över den här samlingen. Det är klart att han är besviken över att inte bli uttagen från början, det blir alla spelare, men det det är inte det som är skälet till att han tackar nej, säger Hamrén.

Ersättare i truppen blir nu istället Oscar Hiljemark som spelar i holländska PSV Eindhoven.

Jacob Rosander
jacob.rosander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista