Foto: Scanpix.
Friidrotts-VM

Alhaji Jeng nia i stavhoppet

Alhaji Jeng: "Blir väldigt påtagligt när man trycker på"
3:10 min

Alhaji Jeng rev ut sig på 5.75 i stavfinalen, efter att ha tagit 5,65 i första försöket med en smärtande häl.
– Ska man hoppa sådana höjder ska man vara 100 procent, säger Alhaji Jeng till Radiosporten.

Alhaji Jeng låg femma inför 5.75 i stavfinalen. Då hade han tagit 5.65 i första försöket, nytt årsbästa – trots problem med en hälsena.

– Jag kände i inhoppningen att det kändes inte alls bra. Men när väl värktabletterna började kicka in så kändes det bättre och då bestämde jag mig för att köra, säger Alhaji Jeng till Radiosporten.

– Det var en stor osäkerhet ifall jag skulle kunna hoppa eller inte. Jag kände mig i väldigt fin form och det är positivt, men det är klart när man har smärtor i hälsenan och man trycker på första stegen och känner hur det hugger till då påverkar det helt klart. Det kände jag om inte annat på 75, väldigt tydligt.

Jeng blev med 5.65 nia i VM-finalen.

– Jag tycker att han gör en jättebra insats totalt sätt. Han har kommit tillbaka ordentligt nu och fått ordning på sakerna. Att han fått hjälp av Yannick Tregaro tycker jag var det bästa beslutet han kunde ta, säger Radiosportens expert Miro Zalar.

– Han kan se det här som en jättestort steg framåt och nu kan vi börja ha höga förväntningar igen.

Raphael Holzdeppe från Tyskland tog guldet, före storfavoriten Renaud Lavillenie från Frankrike.

Även bronset gick till Tyskland och Björn Otto. 

Gustav Landmark
gustav.landmark@sr.se

Resultat, stav final

1) Raphael Holzdeppe, Tyskland, 5,89, 2) Renaud Lavillenie, Frankrike, 5,89, 3) Björn Otto, Tyskland, 5,82, 4) Brad Walker, USA, 5,82, 5) Malte Mohr, Tyskland, 5,82, 6) Seito Yamamoto, Japan, 5,75, 7) Jan Kudlicka, Tjeckien, 5,75,8) Sergej Kutjerjanu, Ryssland, 5,65, 9) Alhaji Jeng, Sverige, 5,65, 10) Konstadínos Filippidis, Grekland, 5,65, 11) Augusto De Oliveira, Brasilien, 5,65, 12) Xue Changrui, Kina, 5,50.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".