Foto: Scanpix.
friidrotts-vm 2013

Moskvalradio 12 augusti – Rosa hår och tv med bara kast

4:15 min

Idag var den stora frågan vem som är världens snabbaste kvinna. Det blev en 1.52 lång jamaicanska med rosa hår.

Shelly-Ann Fraser-Pryce har nu två OS-guld och två VM-guld på 100 meter.

Och efter år av bedrövelser var Alhaji Jeng i stavfinal. Men då kom hälseneproblemen. Ändå klarade han årsbästahöjden 5.65 å slutade på nionde plats.

Alhaji Jeng och diskuskastaren Niklas Arrhenius har haft en tradition ihop. De har åkt ut i kvalen i alla mästerskap de senaste åren.

I år var det bara Niklas Arrhenius som höll sig till traditionen, när han återigen visade att det är skillnad mellan hemmatävlingarna i Utah och internationella mästerskap.

På sociala medier var kritiken hård mot förbundskaptenen Karin Torneklint, som tagit ut den ständigt finalmissande Niklas Arrhenius

Hans bror Leif var däremot sur. Han skrev på Twitter hur han hatar friidrottssändningar på tv. För mycket reklam och för mycket löpning. Han skrev att han funderar på att starta en egen Tv-kanal som bara ska visa kast. Moskvalradio säger lycka till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista