Foto: Scanpix. Montage: Sveriges Radio
Fotboll

Erik Hamrén: "Försvaret har inte fungerat"

Erik Hamrén: "Matchen till för att testa nytt"
1:56 min

Jonas Olsson är fortsatt bänkad av förbundskapten Erik Hamrén. Mot Norge lär Per Nilsson och Mikael Antonsson bilda mittbackspar.

– Försvarsspelet har inte fungerat som jag önskar. Det beror inte bara på mittbackarna men kände efter Österrike att vi måste testa lite annat. Nu har vi möjlighet att göra det. Matchen är till för att kika på möjligheter. Jonas vet jag var jag har, både plus och minus, säger Erik Hamrén.

Förbundskaptenen meddelade också att det blir sex byten i matchen.

– Det kommer bli sex byten. Martin Olsson kommer inte spelat 90 minuter. Det har jag lovat hans coach i England.

Radiosportens expert Richard Henriksson tycker det är klokt att testa ett nytt mittbackspar.

– Rätt val att testa något nytt. Olsson har inte fungerat bra tillsammans med Granqvist. Det är inte fel att testa med Mikael Antonsson och Per Nilsson. Vi ska komma ihåg att det har varit långt tålamod med Olsson och Granqvist. Det är inte bara mot Österrike det har svajat utan det har varit flera svaga insatser.

Hur skiljer sig Antonsson och Nilsson mot Jonas Olsson?

– De är inte lika aggressiva i sin spelstil. Det han ofta gör bra i Premier League har Olsson haft problem i landslaget. Det vill säga positionsspelet. Där är Nilsson och Antonsson bra och dessutom komfortabla med bollen. Per Nilsson lär stå för uppspelen.

Trolig startelva:

Johan Wiland

Lustig, Nilsson, Antonsson, M Olsson

Larsson, Wernbloom, Ekdal, Durmaz

Elmander, Ibrahimovic

Susanna Andrén
susanna.andren@sverigesradio.se

Anton Boström
anton.bostrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".