Speedway

Förbundet: "Det blir nedflyttning, Hammarby"

Hammarby hoppades slippa – men förbundet slår fast att det blir nedflyttning till speedwayallsvenskan.

Måndagens förlust hemma mot Smederna gör att Hammarby speedway slutar sist i årets elitserie och flyttas ner till allsvenskan nästa år.

Hammarby själva skriver  på sin hemsida att de hoppas att förbundet ska säga ja till ett gammalt förslag att varken flytta ner något lag i år eller nästa år men SVEMO säger att reglerna står fast och att Hammarby ska flyttas ner.

– Reglerna för vad som gäller för sist placerade lag framgår av 2013 års regler och där har inte skett några förändringar säger Jon Lindberg vid SSI till Radiosporten.  

Hammarby speedway hoppas att ett förslag att utöka antalet lag i elitserien från dagens 8 till 10 skall bli verklighet från i höst men i reglerna för elitserien 2013 står att sista lag i serien ska flyttas ner och ett lag ska flyttas upp från allsvenskan. De reglerna gäller, säger Jon Lindberg.

Efter Hammarbys förlust mot Smederna är chansen borta att hinna ifatt Vetlanda eller Vargarna i sista omgången som körs tisdag kväll. Vilket lag som ersätter Hammarby avgörs efter slutspel i allsvenskan.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista