Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
friidrotts-vm

OS inte uteslutet för Isinbajeva

I kväll tävlar den dubbla VM- och OS-mästarinnan Jelena Isinbajeva i vad som på förhand har sagts vara hennes sista VM-final. Men nu gör trovärdiga uppgifter i Ryssland gällande att Isinbajeva ser en fortsatt friidrottskarriären framför sig efter giftemål och barnafödande.

I en intervju med den ryska nyhetsbyrån Itar-Tass öppnar Isinbajeva för en satsning mot OS i Rio 2016. Journalisten Elena Sobol som jobbar på Itar Tass har intervjuat Isinbajeva nyligen och lämnar följande rapport till Radiosporten.

– Jag intervjuande henne i slutet av juli på ryska mästerskapen och hon sa mig att hon ville ta en paus för att gifta sig och skaffa barn. Hon berättade att hon inte kan lämna exakt besked men att hon hoppas på Rio om hon kan fortsätta prestera på en hög nivå.

Kvällens tävling är fortfarande speciell med tanke på att Isinbajeva jagar ett guld inför hemmafansen. Men någon avskedsföreställning är det inte lika säkert att det kan betraktas som.

– Kanske är det inte ett avsked men det är speciellt för att det är på hemmaplan. Och vem vet, kanske återvänder hon inte? Vi hoppas bara på ett bra resultat, säger Elena Sobol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".