Foto: Scanpix/Sveriges Radio.
friidrotts-vm 2013

Zalar: "Det är bara fantastiskt"

Miro Zalar hyllar Isinbajeva efter guldet: "Hon är fantastisk"
2:01 min

Jelen Isinbajeva gjorde vad alla ryska friidrottsfans hoppades på och tog VM-guld i stavhopp på hemmaplan. Efter triumfen kunde Radiosportens expert Miro Zalar inte göra annat än hylla det ryska fenomenet.

– Det är bara fantastiskt. Den här gången måste man få använda det ordet som kanske missbrukas, men det är grymt, säger Zalar om Isinbajevas insats.

Ryskan som slagit världsrekord 28 gånger, och försökte göra det en 29:e på tisdagskvällen lyftes fram som den bästa av ambassadörer för sin sport.

– Hon har fört damstavhoppet framåt och var så bra och intressant inom friidrotten, hon är ju en megastjärna, att hon raderade bort det manliga stavhoppet på alla galor, säger Zalar. 

– Alla megastjärnor är viktiga, och dessutom tycker jag att hon alltid är positiv och en bra ambassadör för friidrotten.

Nu återstår att se om Jelena Isinbajeva ställer upp på några fler stora mästerskap, eller om det var det sista vi såg av henne i VM- och OS-sammanhang. Hon har meddelat att det inte blir något tävlande nästa säsong, men uppgifter i ryskt media gör gällande att hon är sugen på OS i Rio 2016.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".