1 av 2
Foto: Scanpix.
2 av 2
Foto: Scanpix.
friidrotts-vm 2013

Svenske gångaren utrullad på bår

Svensken Ato Ibáñez slog till med personligt rekord på 50 kilometer gång i VM med drygt tio minuter. En så krävande prestation att han efter målgången utpumpad fick rullas ut på bår.

Ibáñez slutade 22 i loppet, men kunde alltså inte ta sig från målområdet för egen maskin. Efter att den utmattade svenskens ben slutat lyda fick han rullas ut på bår.

–  Jag gick ut stenhårt och sedan försökte jag bara hålla så länge jag kunde. Men jag kunde inte röra benen efter att ha kommit i mål. Jag kunde inte ta ett steg. De strejkade totalt, säger Ibáñez till Expressen

Andreas Gustafsson hade förhoppningar om en plats bland de tolv främsta inför 50 kilometer gång i VM. Planen höll i drygt 36 kilometer, därefter tröt krafterna.

– Jag orkade inte hänga med när gruppen jag gick i ökade tempot. Jag tappade tio minuter på ett varv och gick i ett tempo så att farmor, 96 år, kunde ha hängt med. Jag är jättebesviken förstås, sade Andreas Gustafsson som blev 39:a och som efter att förgäves ja väntat på sina väskor tvingades gå i utslitna skor.

Irländaren Robert Heffernan bröt den ryska dominansen. Efter ryskt guld både på dam- och herrsidan på 20 kilometer gick Heffernan i mål dryga minuten före ryssen Michail Ryzjko, och tog segern.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".