Foto: Scanpix.
friidrotts-vm 2013

Nervös väntan för Amb: "Blir skitjobbigt"

1:57 min

Det blir en nervös väntan för svenske spjutkasteren Kim Amb efter att den första kvalgruppen kastat. Svensken nådde som bäst 80,84, en bit ifrån kvalgränsen 82,50 och nu är det bara att vänta och se om det räcker till en av de tolv finalplatserna.

– Jag vet inte var jag ska ta vägen riktig, det här blir skitjobbigt, säger Kim Amb till Radiosporten.

Kim Ambs bästa kvalkast kom i det första försöket. Svensken fick iväg spjutet 80,84 meter. Det räckte till en sjätteplats i den första av två kvalgrupper.

Miro Zalar var positiv efter Ambs öppning.

– Så skönt, så skönt. Det där tror jag faktiskt kan räcka till en finalplats. Det är oerhört imponerande, säger Radiosportens expert.

Ambs andra kast var sämre och ogiltigt. Svensken avslutade sedan med att kasta 80,37.

Nu kan Kim Amb bara vänta in den andra kvalgruppen, men bland annat svenske Gustav Wallin, innan han vet om 80,84 räcker till en av de tolv finalplatserna.

– Det kommer bli så nervöst. Jag har inte bestämt om jag ska vara kvar här eller åka till hotellet och får ett samtal bara, men det blir inte kul, säger Kim Amb.

Kim Amb känner han sig trots allt ganska nöjd med sin egen insats på kvalet.

– Det kändes bra hela dagen i dag, jag kände mig pigg och alert i kroppen. Det är fortfarande ganska tidigt att kasta hårda kast, men det känns kanon. Jag fick på ett okej kast i första, sen vet jag inte om jag blev lite för chillad för jag tappade i andra och tredje var väl okej också. Men det kunde ha varit lite närmare 82 meter, säger han. 

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista