Foto: AP Photo/David Zalubowski
golf - solheim cup

Anna Nordqvist: "Vi har inget att förlora"

Anna Nordqvist inför Solheim Cup
4:01 min

Anna Nordqvist är en av de två svenska spelarna som är med Europas lag i Solheim cup. USA är stora favoriter, men hon ser fram emot tävlingen och tror att Europa har chans ändå.

Arrangemanget kring Solheim cup är annorlunda i USA jämfört med i Europa. Dessutom har Europa har aldrig vunnit i Amerika.

– Allt är mycket mer välorganiserat här, mer fans och lite mer hype kring det hela. Oddsen talar inte för oss, men det kan också bli till vår fördel. De sätter stor press på sig själva att vinna hemma, och samtidigt har vi inget att förlora. Alla vi kommer in med en positiv attityd och är redo att vinna, säger Anna Nordqvist till Radiosportens Gunnar Brink.

Det europeiska laget innehåller många debutanter, något Anna Nordqvist tror inte behöver vara till någon nackdel.

– Många av oss har spelat på college ihop och växt upp tillsammans. Jag känner Carlota (Ciganda) väldigt bra och har spelat med Caroline Masson. Många av tjejerna är rookies på pappret, men vi har spelat väldigt mycket tillsammans, säger hon.

Jacob Rosander
jacob.rosander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".