Foto: Scanpix.

Isinbajeva: Jag blev missförstådd

Jelena Isinbajeva har kritiseras världen över, för sitt uttalande där hon sa sig stödja de ryska anti-gay lagarna. Nu försvarar hon sig.

På fredagen gick Isinbajeva ut med att hon ansåg sig vara missförstådd, på grund av att engelska inte är hennes förstaspråk. De homofoba uttalandena i går kom under en engelskspråkig presskonferens.

– Vad jag ville säga var att folk ska respektera lagarna i andra länder, speciellt när de är gäster där. Jag motsätter sig all diskriminering av homosexuella på grund av deras sexualitet, säger hon i ett uttalande.

I går sa Isinbajeva bland annat så här:

– Om vi tillåter folk att marknadsföra och göra allt det här på gatan, så är vi rädda för vår nation. Vi anser oss vara normala, pojkar lever med flickor och flickor lever med pojkar. Det kommer från långt bak i tiden, vi har aldrig haft problem med sånt här förr och vi vill inte ha det i framtiden.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista