Foto: Scanpix. Montage:SR.
friidrotts-vm 2013

Nytt guld till sprintdrottningen Fraser-Pryce

2:26 min

Shelly-Ann Fraser-Pryce från Jamaika är VM:s odiskutabla sprintdrottning. Efter segern på 100 meter tidigare på VM vann hon på fredagskvällen även finalen på 200 meter - i överlägsen stil. Värsta konkurrenten Allyson Felix, USA, föll ihop skadad i loppet.

Shelly-Ann Fraser-Pryce säkrade VM-kvällens andra dubbel när hon bara minuter efter att britten Mo Farah vunnit sitt andra guld i Moskva genom att vinna på 5000 meter, sprang hem finalen på 200 meter.

22,17 blev segertiden. Det var 15 hundradelar snabbare än silvermedaljören Murielle Ahoure från Elfenbenskusten som sprang på 22,32. Det gjorde även Ahoures landsmaninna Blessing Okagbare som vann bronset.

– Det var hårt jobb. Jag är så trött efter att ha vunnit dubbeln, men jag är så glad att jag uppnått det här, säger Fraser-Pryce till Radiosporten.

På OS i London förra sommaren blev det bara silver för jamaikanskan på 200 meter, men efter stenhård träning kan hon nu titulera sig världens snabbaste kvinna även på denna distans.

– Det var lärorikt för mig att springa 200 meter i London. Jag åkte hem, tränade och lyckades sedan uppnå det här.

För Allyson Felix, som vann OS-guld på distansen i London, blev kvällen nattsvart. Amerikanskan föll ihop i slutet av kurvan med vad som såg ut att vara en bristning och fick bäras ut från arenan. Något som bidrog till att Fraser-Pryce var så ohotad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista