Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Friidrotts-VM

Moskvalradio 16 augusti: Mo´s dubbeldubbel

5:08 min

"Mo Farah flyger till historisk dubbel-dubbel", skriver The Guardian. Bara Mo Farah och Kenenisa Bekele har vunnit dubbelt i både VM och OS.

Mo Farah som så gärna vill mötas på mitten å springa mot Usain Bolt, som enkelt tog sig vidare till final på 200 meter. Men som inte vill möta Mo Farah.

Alexander Menkov och Bohdan Bondarenko har två saker gemensamt. Båda vill ha tyst inför sina hopp. Båda är överlägsna just nu.

Menkov vann Rysslands femte guld i VM. För Tatjana Lysenko vann också - med ett nytt mästerskapsrekord i slägga.

Tyskland har tre guld. Efter ett drama kring kulringen.

David Storl fick till en jättestöt i kulfinalen. Problemet var bara att funktionärerna visade upp den röda flaggan. Men David Storl gav inte upp - han tog hjälp av en fotograf för att bevisa att han aldrig var utanför ringen i stöten.

Till slut fick han vit flagga och guldet. Sen satte han på sig en hatt i de tyska färgerna.

Efter loppet sprang de andra amerikanskorna tillbaka till Allyson Felix, som bars ut på bår. USA:s sprintstjärna Carmelita Jeter twittrade om hur hennes hjärta stannade när Allyson Felix bröt, men att hon älskade att se lagkamraterna springa tillbaka och hjälpa Allyson Felix. Vi är en familj, skriver Carmelita Jeter om USA:s friidrottslandslag.

Men när Allyson Felix försvann blev Shelly-Ann Fraser-Pryce den stora sprintdrottningen under VM med två guld.

Isinbajeva som idag tog tillbaka sina homofobiska uttalanden från igår. Idag sa hon att hon blev missförstådd,  eftersom hon inte kan uttrycka sig som hon vill på engelska.

I ryska tidningar står det förövrigt ingenting om varken Jelena Isinbajeva eller Emma Green-Tregaro. Och Emma GT har pratat färdigt med media. Nu är det fokus på höjdfinalen.

Sofi Flink stavas med ck i alla resultatlistor och i de flesta artiklarna om henne. Men hon stavar egentligen bara med k. Det kommer världen nog snart att lära sig.

På söndag är det final för Sofi Flink. Men redan imorgon hoppar Emma Green-Tregaro final. Inför den ryska publiken. Med världens blickar mot  de regnbågsfärgade naglarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista