Golf - Solheim cup

Hedwall segrade i båda sina matcher

2:20 min

Europa leder med 5-3 efter första dagens spel i Solheim Cup på Colorado Golf Club utanför Denver. Mest bidragande till det resultatet utan tvekan Caroline Hedwall - enda spelaren med vinst i båda sina matcher.

Europa leder med 5-3 efter första dagens spel i Solheim Cup på Colorado Golf Club utanför Denver. Mest bidragande till det resultatet utan tvekan Caroline Hedwall - enda spelaren med vinst i båda sina matcher.

– Kul att kunna bidra. Jag älskar att spela Solheim Cup och det har varit jäkla roligt helt enkelt, säger Caroline som också fick tillfälle att visa upp rena konstslaget.

– Jag låg intill en buske på tian och kunde inte slå så jag vände på åttan och spelade från andra hållet. Lite bollkänsla har jag ju och jag spelar ju faktiskt innebandy från  det hållet, säger Caroline som gärna spelar alla fem rundorna i matchen om hon får det förtroendet.

Den svenska Solheim Cup-kaptenen Lotta Neumann är full av beundran för Carolines spel  och hon lär nog få svårt att förbigå Barsebäck-tjejen i fortsättningen.

Caroline Hedwall i all ära, men den som stal föreställningen var spanjorskan Carlota Ciganda. Hennes sneda andraslag på hål 15 gav upphov till en nästan 30 minuter lång domarpalaver som till slut resulterade i ett fantastiskt par och räddad delning för Cigonda i par med norska Suzann Pettersen. Dessutom vann de det påföljande hålet och sedermera också matchen.

– Helt otroligt egentligen. Men det är sånt som kan hända när matcher vänder, kommenterar Lotta Neumann.

USA vann två av bästbollsmatcherna. Bland annat var Anna Nordqvist i par med italienska Giulia Sergas chanslösa mot Lincicome och Lang. Förlorade med 4/3. Veteranen Cristie Kerr storspelade i den sista matchen och vann tillsammans med Michelle Wie mot brittiska duon Catriona Matthew och 17-åriga Charley Hull.

Idag går Solheim-matchen vidare med fyra foursome och fyra bästbollsmatcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista