Foto: SR
friidrotts-VM 2013

"Emma har gjort en kanongrej"

Miro Zalar om Emma Green Treagro: "Då hade skjutit sig själva i foten"
2:09 min

Radiosportens expert Miro Zalar ställer sig på Green Tregaros sida i efterspelet kring hennes nagelprotest.
– Jag tycker att Emma har gjort en kanongrej, säger han som reaktion på IAAF:s påtryckningar mot det svenska förbundet.

Anders Albertsson, generalsekreteraren i det svenska friidrottsförbundet, höll på lördagen en presskonferens i Moskva där han berättade att Internationella Friidrottsförbundet (IAAF) kontaktat det svenska förbundet och förtydligat att Emma Green Tregaro och Moa Hjelmers nagelaktion var ett regelbrott.

Radiosportens expert Miro Zalar reagerade med att ta Green Tregaros parti.

– Jag tycker att Emma har gjort en kanongrej och syftet är redan uppnått. Om hon målar sina naglar röda i dag så känns det som det inte spelar någon roll. Jag tycker det är kanonbra gjort. Det har väckt en debatt och så tycker jag att det är på gränsen till om det är politiskt, säger han efter Anders Albertssons uttalanden.

– Skulle de vidta några åtgärder så tycker jag dom skjuter sig själv i foten. Internationella friidrottsförbundet kan ju inte heller gå in här. Man kan inte gå in och diska en individ för en sådan här fråga.

Klockan 16.20 i dag hoppar Emma Green Tregaro VM-final.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".