Foto: Scanpix. Montage: SR.
friidrotts-vm 2013

Green Tregaro femma efter årsbästa

6:26 min

Det blev ingen VM-medalj för Emma Green Tregaro i dag. Svenskan slutade femma efter att ha klarat 1,97. Guldet vann ryskan Svetlana Shkolina som var ensam över 2,03.
– Lite besviken är man alltid när det inte blir sjukt bra, säger Emma Green Tregaro till Radiosporten.

Efter några intensiva dagar där Emma Green Tregaro hamnat i fokus efter sin nagelprotest i tisdags var det i dag dags att hoppa VM-final. Svenskan hade chans på ett brons när ribban var uppe på 2,00, men gjorde som konkurrenterna Anna Tjitjerova från Ryssland och Ruth Beitia. Hon rev i alla tre försöken.

Därmed blev det en femteplats på grund av rivningar i första försöken på 1,93 och 1,97. Något Tjiterova och Beitia som fick dela på bronset inte hade.

– Det var inte helt min dag kroppsligt. Jag var lite seg och fick traggla lite med inhoppningen. Det kom liksom inte så där av det själv som det måste när det ska sitta allting, säger Emma Green Tregaro.

– På så sätt är jag nöjd med utgången, men ändå grämer det mig att jag inte kunde få till det ännu lite bättre.

Green Tregaro klarade 1,97 i andra försöket, med darr på ribban. Ett nytt årsbästa av svenskan. Men bättre än så skulle det alltså inte bli i dag.

Bara två hoppare klarade 2,00. Amerikanskan Brigetta Barret och ruskan Svetlana Shkolina. De möttes i en guldkamp på 2,03 och där visade ryskan dirket vem som var bäst i dag när hon tog höjden redan i första fösöket.

Barret lyckades inte alls när det gällde som mest utan rev alla tre försöken. Därmed tog Shkolina, som vann brons på OS i London i fjol, sin första VM-medalj - på hemmaplan i Moskva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista