Foto: Scanpix.
friidrotts-vm 2013

Usain Bolt lekte hem nytt VM-guld -"Vill bli den bästa genom tiderna"

1:51 min

Usain Bolt fortsätter att utklassa sprinteliten i mästerskapsfinalerna. På lördagen tog jamaicanen sitt sjunde VM-guld när han vann 200 meter på VM i Moskva i överlägsen stil.
– Det här är min favoritsträcka, säger han.

Usain Bolt var helt ohotad på vägen mot sitt andra VM-guld i Moskva. På dagens final på 200 meter ryckte jamaicanen åt sig ledningen tidigt, och utökade den sen på rakan in mot mållinjen.

Segertiden blev 19,66. Ingen kanontid, men det krävdes inte heller. Bolts landsmann Warren Weir vann silver på 19,79. Bronset kneps av amerikanen Curtis Mitchell som med minsta möjliga marginal såg till att det inte blev en jamaicansk trippel. Mitchell var en hundradel före Nickel Ashmeade från Jamaica som blev fyra.

– Jag är väldigt, väldigt glad. 200 meter är min favoritsträcka. Jag vill bli den bästa genom tiderna och måste fortsätta jobba hårt för att bli det. Jag visste att jag var tvungen jobba stenhårt för att ta guldet i kväll, och det gjorde jag, säger Bolt.

Detta var tredje gången som Usain Bolt vann guld både på 100 och 200 meter på ett mästerskap. I morgon går hans gudljakt vidare när den korta stafetten avgörs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista