Jätteläge för Europa i Solheim Cup

2:00 min

Europa är på väg mot en jättesensation i Solheim Cup.  Andra dagens bästboll blev en helt osannolik föreställning. Många befarade  4-0 till USA, men det blev 4-0 till Europa!

– Fullständigt fantastiskt men än är inget vunnet. Vi  kommer att gå ut med målet att vinna varje match även om vi leder klart, säger Lotta Neumann,  glad och stolt Solheim Cup-kapten.

Fransyskan Karine Icher säkrade full pott för Europa med en monsterputt från foregreen på det 18 hålet i den sista bästbollsmatchen. Dessförinnan hade engelska paret Charley Hull och Jodi Ewart-Shadoff vunnit även  de på sista hålet och spanska duon Carlota Cigonda och Beatriz Recari  gjort samma sak.

Caroline Hedwall i par med Caroline Masson från Tyskland vann redan på det 17:e med 2/1 och det betyder fyra raka segrar för Hedwall. Om hon vinner sin singelmatch i morgon blir hon historisk. Ingen har  lyckats med att vinna alla fem matcherna  tidigare i Solheim Cups historia.

– Jag har spelat väldigt stabilt idag och så har jag haft fantastiska partners. Först Anna som gjorde hole in one  på morgonen och så Caroline Masson som gjorde massa birdies, säger Carolined Hedwall som nu laddar för singelmatchen.

-Skönt att den börjar lite senare. Lite trött är jag men det är så jäkla kul att spela att man inte känner det. Det lär jag väl göra på måndag.

Europa behöver nu 3,5 poäng för att behålla Solheim Cup. Det betyder att USA måste vinna  nio av tolv matcher. En  minst sagt svår uppgift. Om inte så blir Lotta Neumann historisk som den förste kaptenen som fört Europa till seger i Solheim Cup på amerikansk mark.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista