Foto: Scanpix.

IAAF stoppade inte Emma GT

Emma Green Treagro stoppades från att ha regnbågsfärgade naglar under höjdfinalen i går. Men det var inte Internationella Friidrottsförbundet som sa nej, enligt Aftonbladet.

Historien om Emma Green Treagaros nagellack går vidare. Inför finalen stoppades hon från att ha regnbågsfärgade naglar.

Men nu säger det Internationella Friidrottsföbundet att de inte alls uppmanat Green Tregaro att inte ha regnbågsfärgade naglar. I en intervju med Aftonbladet säger IAAF:s mediaansvarige Chris Turner att hon mycket väl kunnat ha samma nagellack i finalen.

– Nej, för oss hade hon fått ha sina naglar målade likadant även i finalen. Vi satte ingen press på det svenska förbundet. Några böter hade det absolut inte blivit tal om, säger han till tidningen.

Anders Albertsson, Svenska Friidrottsföbundets generalsekreterare, höll i går en presskonferens där han sa att friidrottsförbundet blivit kontaktade av IAAF, och att de sagt att de inte gillade Emma Green Tregaros protestaktion.

I dag säger däremot Albertsson till Expressen att det rör sig om en inoficiell kontakt mellan förbunden.

– Vi har inte fått någon officiell varning, men jag har pratat med IAAF:s vice generalsekreterare Nick Davies, säger Anders Albertsson till Expressen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista