1 av 6
Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio
2 av 6
Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio
3 av 6
Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio
4 av 6
Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio
5 av 6
Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio
6 av 6
Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio

På skidläger mitt i sommaridyllen

4:35 min

Att sommaren onekligen börjar gå mot sitt slut måste vi nog snart inse vare sig vi vill eller inte men att skidsäsongen redan är igång är kanske att ta i.

I Värmländska Torsby igår verkade det dock som om årets skidsäsong var i full fart. Mitt i sommaridyllen syntes ett vitt skinande spår och vid sidan om åskådare i sommargräset.

Stora delar av Sveriges skidelit fann på plats i helgen för att delta i Torsby Ski Festival.

Anders Södergren, Calle Halvarsson och Johans Olsson fanns med i det imponerande startfältet som tog sig an en bana delvis utomhus i solskenet men också i den skidtunnel som finns på plats i Torsby.

– Ett sådant här lopp betyder väl inte så mycket i sig men det är skönt att känna att man hänger med i träningen, sa Calle Halvarsson efter loppet till Radiosporten.

Halvarsson som vann herrklassen före bland andra guldmedaljören på fem-milen från VM i vintras, Johan Olsson. 

– Otroligt roligt att man uppmärksammar skidsporten med en tävling på snö så här mitt i sommaren, sa Johan Olsson som satsar på fler medaljer i OS kommande säsong.

 På plats i Torsby fanns även stora delar av skidskyttelandslaget. SM i rullskidskytte avgjordes under lördagen och segraren där kommer kanske liksom Johans Olsson bära ett favoritskap inför kommande OS i Sotji, Björn Ferry som tog OS-guld senast det begav sig i Vancouver.

– Det är min sista säsong och OS blir höjdpunkten, jag har tränat otroligt hårt och spänner bågen, sa Björn Ferry efter loppet.  

Joel Snickars
joel.snickars@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista