Foto Adam Ihse / Scanpix
Ridsport

Rolf-Göran gav Sverige pallchans

1:01 min

Vände fiasko till slagläge inför torsdagens avgörande laghoppning.

Den andra dagen av hoppningens lagtävling vid ryttar-EM i Danmark gav ett Svenskt avancemang till femte plats, från sjunde, med medaljplatserna inom greppbart avstånd.

Det svenska laget bjöd på höga toppar i form av felfria ritter designade Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann men även djupa dalar i form av Jens Fredricssons fem rivna hinder tillsammans med hästen Lunatic.

– Jag vet inte varför det blev som det blev. Jagkände redan på det tredje hindret (som vi rev) att det skulle bli lång väg hem, säger en betänksam Jens Fredricsson.

Det fjärde Svenska ekipaget, Angelica Augustsson och MicMac, noterade ett rivet hinder. En insats som nog var en riktigt stor ryttarinsats av Angelica, eftersom MicMac gav ett helvilt intryck.

– Hon var verkligen vild och under delar av ritten hade jag ingen större kontroll, menar Angelica, som haft en prövande EM-inledning, dagens pärs kom dagen efter blundern då hon red vilde bland hindren under lagtävlingens inledning.

När det gäller den individuella tävlingen är det, av svenskarna, bara regerande mästaren Rolf-Göran Bengtsson, som har chansen att nå en framskjuten placering. Han är fyra strax bakom de allra främst placerade.

– Det känns fint. Det viktigaste, för att nå eventuella framgångar, är att min häst Casall är på gott humör - och han är glad så här långt, avslutar en leende Bengtsson.

Lagtävlingen - läget inför avgörandet: 
1) Storbritannien 8,18 fel, 
2) Schweiz          8,45
3) Frankrike       11,14
4) Tyskland        12,77
5) Sverige          13,44

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista