Foto Claudio Bresciani / SCANPIX
Ridsport

Patrik Kittel tvingas byta häst i EM

3:27 min

Idag inleds dressyrtävlingen i Ryttar-EM i Herning. Radiosporten finns på plats och bevakar hela vägen.

Inför dressyr-tävlingen drabbades Sverige tidigare i veckan av ett bakslag när Patrik Kittels häst Scandic fick strykas på grund av skada. Kittel får istället rida sin andrahäst Toy story.

– Det är klart att det är trist men det är få förunnat att ha en så bra andrahäst som Kittel har. Vi kan nog förvänta oss en stark insats från Patrik i alla fall, säger expert Maria Gretzer.

Hästen Scandic drabbades av en skada i samband med ett träningspass nu under EM och Patrik Kittel säger till Radiosporten att det självklart är tråkigt men att han samtidigt är medveten om att det kan hända.

– Tack och lov har jag en väldigt fin andrahäst och kan ändå vara med och tävla här, säger Patrik Kittel.

– Han är väldigt stabil i sina uppvisningar och har en väldigt bra lägtsanivå, han går och gör sitt jobb och försöker verkligen i alla lägen och det tror jag är det viktiga, säger Patrik Kittel om andrahästen Toy Story.

Övriga i Sveriges dressyrlag är Malin Hamilton på Fleetwood, Minna Telde på Santana och Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Auriello.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista