Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
champions league

CL-kvalet: "Pressen på Arsenal"

6:30 min

I kväll spelas fem nya play off-matcher till Champions League. Fotbollseuropas blickar är riktade mot Istanbul där Fenerbache möter ett hårt pressat Arsenal.

– Detta hade varit en tuff match även om allt varit frid och fröjd i Arsenal, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

– Pressen är enorm på Arsenal. Men det som talar för dom är att dom varit i de här läget tidigare. Ifjol löste man det genom att slå ut Udinese, säger Richard Henriksson.

Arsenal buades ut i premiärmatchen på Emirates när man förlorade mot Aston Villa med 3-1. Managern Arsene Wenger får utstå tuff kritik för att han inte värvat tillräckligt många spelare under sommaren (bara ett nyförvärv så här långt) men i brittisk press idag slår fransmannen tillbaka och menar att han har koll på läget.

Även Fenerbache har interna problem. Klubben kan komma att straffas av UEFA för ekonomiska oegentligheter och det finns en risk att klubben stängs av från spel i Champions League även om man kvalar sig dit.

När det gäller de övriga matcherna ikväll vill Richard Henriksson gärna titta lite extra på Schalke 04.

– Jag vill gärna se tyskarna i Champions League. Julian Draxler (19 år) är en av de främsta bland många härliga tyska talanger.

FAKTA: Svenskarna i Champions Leaguekvalet i kväll
Behrang Safari (Basel)
Samuel Holmén (Fenerbache)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista