1 av 2
Foto: Scanpix. Montage: SR.
2 av 2

Henriksson: Tre profiler i Nordsjälland

FC Nordsjälland vet sin plats i näringskedjan. Det är en liten klubb som prioriterar en sund ekonomi framför storsatsningar. Flera av de unga talanger som var med och vann danska ligan 2012 och spelade Champions League förra hösten har nu lämnat. Men än finns det profiler kvar i laget.

Nicolai Stokholm, 37 år mittfältare:
Nordsjällands veteran och lagkapten är en spelare som för stor respekt med sig i dansk fotboll. Har tidigare varit i Ålborg och Odense men det är för sina nu fyra säsonger i FCN som han kommer att bli mest ihågkommen, tack vare guldet 2012.

Har spelat i norska Stavanger men aldrig utanför Skandinavien, vilket legat honom i fatet vad gäller landslagsspel. En spelare som många experter annars i flera år brukade föreslå som en del i den danska landslagstruppen. 

Obestridlig ledare, en tuffing på mitten som också är en fin passningsspelare och inte sällan målskytt.

Martin Vingaard, 28 år mittfältare:
Ett spännande nyförvärv inför den här säsongen. Vingaard var i flera år en tongivande spelare i det framgångsrika FC Köpenhamn. Men de två senaste säsongerna fick han inte mycket speltid och har nu alltså valt att byta klubb inom Danmark för att få igång karriären igen.

Morten Nordstrand, 30 år anfallare:
Här är ännu en spelare med bakgrund i FC Köpenhamn, som nu väntas kliva fram och bli lagets stora målskytt, särskilt som Mikkel Beckmann lämnat för kvällens motståndare Elfsborg.

 I helgens ligamatch mot Ålborg gjorde han båda målen i lagets 2-1 seger.

I omgången dessförinnan stod han för en prestation i världsklass när han cykelsparkade in 2-2 mot FC Köpenhamn i vad som säkerligen blir årets mål i dansk fotboll.

Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Mer om Fotbollslag Elfsborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".