Foto: Niklas Larsson / Scanpix
friidrott

Risk för nytt publikfiasko för DN-galan

7:43 min

Efter friidrotts-VM är det ikväll dags för DN-galan på Stockholms Stadion. Förra året gick galan tre miljoner back och publiksiffran var skral. Men DN-galans verksamhetschef Anders Tallgren hoppas på en bättre publiksiffra i år.

– Till VM låg försäljningen i paritet med förra året och nu har vi haft en spurt efter framgångarna för Abeba Aregawi och vi har lyckats knyta till oss flera världsmästare från Moskva som har kommit direkt. Det är svårt att säga hur den spurten kommer falla ut men någonstans kring förra årets siffror eller gärna bättre är det vi räknar med.

Den billigaste biljetten kostar 250 kronor, det är en familjebiljett för vuxna och barn. Annars kostar billigaste biljetten uppemot 300 kronor, men Anders Tallgren tror inte att priserna är något som skrämmer publiken.

– Vi har en högklassig friidrottsgala per år som är en premiumprodukt så att den billigaste biljetten där tycker jag ändå har ett rimligt pris.

Petra Svensson
petra.svensson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista