Foto: Scanpix.
friidrott – DN-galan

Karriärens tredje bästa kast av Amb

2:13 min

Kim Amb slog till med karriärens tredje bästa kast hemma på DN-galan på Stockhoms Stadion. Men någon seger blev det inte. 83,21 räckte bara till en andraplats bakom Ari Mannio från Finland.

Kim Ambs bästa kast kom redan i första försöket. Svensken slog till med 83,21 framför den svenska publiken.

– I dag kastade jag otroligt bra. Framför allt för att jag fick så fruktansvärt bra stöd här inne. Det var otroligt bra tryck, säger Amb till Radiosporten.

Kim Amb tog sig till VM-final i Moskva förra veckan, men väl där gick det inte alls som han ville. I dag fungerade det betydligt bättre.

– I Moskva tappade jag helt feelingen i finalen. Jag har sänkt farten lite till den här tävlingen. Jag kunde inte alls hantera speeden jag hade på VM. Nu kände jag att jag fick bättre flow i ansatsen, säger Amb på spjutspråk.

I det sista omgången fick Kim Amb lite dålig träff i kastet, men det hade potential och kunde blivit rejält långt om allt stämt.

– Det kändes otroligt bra. Jag försökte vara rak i kroppen och smälla på men då fick jag dålig träff i stället. Men det var så nära att det blev kanon.

Ari Mannio vann tävlingen efter att ha kastat 83,96. Svenske Gabriel Wallin slutade trea efter att ha nått 80,39.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista