Foto: Scanpix

"Tråkigt att jag inte bjöd på mer"

3:12 min

Det blev ingen succé inför hemmapubliken för Emma Green Tregaro, som fått enormt mycket uppmärksamhet efter sina regnbågsmålade naglar under VM i Moskva. På DN-galan stannade hon på 1,90.
– Fantastiskt att få tävla hemma, men det gick inget vidare, säger hon till Radiosporten.

Emma Green Tregaro klarade 1.90 i höjdtävlingen på DN-galan. Det räckte bara till en sjätteplats.

– Det kändes ändå bra i kroppen. Men jag fick inte riktigt till tajmingen, säger hon till Radiosporten.

Green Tregaros hälseneproblem gjorde att hon valde en annan typ av ansats. 

– Jag kör lite mer trippansats, det blir en helt annan typ av känsla. Jag hoppas att jag får chansen att få ihop det till nästa tävling, för det känns som att jag är i bra form.

VM tog slut för mindre än en vecka sedan - men Emma Green Tregaro hade inga problem att ladda om till torsdagens tävling.

–Det var bättre än jag förväntade mig. Det är alltid speciellt att komma till en tävling så här tätt inpå ett mästerskap, men det kändes bra. Jag är lite besviken att det inte blev högre.

Och så var det här med naglarna. Emma Green Tregaro hoppade med regnbågsfärgade naglar igen.

– Det kändes rätt. Jag fick ett fantastiskt mottagande av publiken. Tråkigt att jag inte kunde bjuda på högre hopp, jag kände verkligen stödet, säger hon. 

Svetlana Shkolina, Ryssland, vann på 1.98.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista